Esta semana viajamos a Oropesa del Mar

719

A la nostra singladura per la Comunitat Valenciana ens aguarda una joia de la costa mediterrània, una terra d’antigues cultures, un viatge en el temps i un entorn natural privilegiat… Oropesa del Mar.

L’emprenta musulmana està present encara al casc antic d’Oropesa, amb els seus carrerons intricats, un passat de pedra que s’alça imponent al seu magnífic Castell, atalaia mora del segle XI que visitaren ilustres moradors com El Cid o el Rei Jaume I.

A la Capella de la Mare de Deu de la Paciència admiren taulells de l’alcora del segle XVIII en la mateixa plaça on se troba el Museu d’Oropesa del Mar, un encontre amb el patrimoni , la historia i identitat de la vila. Una vila que transpúa cultura pels seus antics racons a la falda d’una serra que s’extén cap a la mar. La costa agreste i natural de penyasegats i cales se pot recórrer admirant el fascinant paisatge a través de la seua antiga Via Verda que transita vora mar.

12 kilòmetres de costa amb 7 platges ben diverses d’aigues netes, platges obertes d’arena fina i daurada com la emblemàtica Platja de la Concha, Amplàries o la coneguda com Morro de Gos.

Platges segures, ben senyalitzades i acondicionades amb els dispositius de vigilància i control més avançats conformen un modern nucli turístic del que gaudir prop de casa.

Un enclau privilegiat , Oropesa del Mar un regal de la natura.

Els divendres a les 22.30 hores Descobrint els nostres racons amb Ximo Rovira.

#Oropesa